European Flight Training (EFT)

 

European Flight Training (EFT) ble etablert i 1999 i Florida og var opprinnelig en engelsk eid flyskole. Skolen inngikk et nært samarbeid med Aviator Academy/College og er senere blitt et 100% datterselskap av Aviator.

 

EFT er en godkjent engelsk/europeisk EASA flyskole (EASA ATO 0008) og tilbyr utdannelse til EASA sertifikater så vel som kombinert EASA/FAA utdannelse. EFT er således en av svært få flyskoler i USA som tilbyr EASA utdannelse.

 

Skolen deler lokaler og skolefly med Aviator.

 

EFT og Aviator disponerer en flyflåte på ca 50 fly. Disse består av ca 35 en-motors fly av typene Piper PA28 og Cessna C-172, og ca 15 to-motors fly av typen Beechcraft BE-76.

 

Sammen med Aviator disponerer skolen ca 400 plasser med forlegning til elever "on campus" og i nabobyen Vero Beach.

 

EFT har 4 hovedprogram/utdannelser :

 

     1. JetWay Degree Program.

     2. Airline Pilot Program - Internship.

     3. Airline Pilot Program - EASA Fast Track.

     4. EASA enkelt kurs.

 

JetWay Degree Program er "kongeutdannelsen" ved EFT og går over 4 år. Elevene ender opp i området 2 500 flytimer hvorav ca 1 000 flytimer er som First Officer i flyselskapet SkyWest Airlines.

 

Airline Pilot Program - Internship; er en kombinert EASA/FAA utdannelse over ca 2,5 år og inkluderer 1,5 år som instruktør ved EFT/Aviator.

 

Airline Pilot Program - EASA Fast Track; er i hovedsak en utdannelse som fører frem til utdannelse som trafikkflyger med EASA sertifikater.

 

EASA enkelt kurs; består av modulære kurs til forskjellige EASA enkelt sertifikater som f eks PPL, CPL og instruktør.

 

Elever med FAA sertifikater kan også "konvertere", eller kreditere som det egentlig heter, sine FAA sertifikater til EASA sertifikater ved EFT.

 

Se mer info i menyen til venstre.

 

Massevis av info finnes også på EFT sin egen hjemmeside her :

 

www.flyeft.com