Søknadsprosedyre

 

For å kunne bli elev ved Aviator er det en del spesielle prosedyrer man må forholde seg til. Informasjon om disse prosedyrene følger nedenfor.

Oversikten er litt forenklet. Det er en god del papirarbeid, så man bør beregne god tid.


1. Reservere en plass.

Straks en skandinavisk elev har bestemt seg for å starte i en bestemt klasse må eleven kontakte Tom Seglénd på telefon + 47 - 47 30 28 25 (mobil), eller via e-mail seglend@online.no og få reservert en plass. Når man reserverer en plass bør man allerede ha fått på plass hele finansieringen av utdanningen og også ha gjennomført FAA legeundersøkelsen.

Når man reserverer en plass binder man seg ikke til noe som helst. Man kan selvfølgelig trekke seg senere eller utsette starten til en annen ledig klasse.


2. Sende søknadspapirer til skolen.

Senest 2 måneder før skolestart må skolen ha mottatt alle søknadspapirene fra eleven. Alle søknadspapirer finnes på skolen sine hjemmesider på internett. Papirene sendes fortrinnvis pr telefax eller pr e-mail til skolen. Man kan også gå via skolens hjemmesider. Brukes Posten går det vanligvis minst 1 uke før posten kommer frem.

Skolen vil deretter sende visa papirer (I-20 hvis F-1 eller M-1 visa) og velkomst informasjon tilbake til eleven. Dette sendes med UPS ekspress og blir levert på døra hjemme hos eleven.

NB. Sammen med papirene som sendes skolen skal det også være kopi av høyeste vitnemål/betyg/diploma fra "High School" oversatt til engelsk. Oversettelsen må være skrevet ut direkte av skolen eller en offentlig translatør.


3. Leilighet/hus.

Eleven bør ha direkte kontakt med skolen slik at avtaler om leilighet/hus er helt klarlagt på forhånd. Man trenger ikke bestemme seg for hvor man vil bo før ved fremmøte ved skolen.

Ved Aviator er det flere valgmuligheter. Man kan bo i bolig på flyplassen eller i leiligheter og hus som skolen eier i nabobyen Vero Beach. Man kan ordne med bolig når man ankommer skolen, men alle bør ha gjort avtale på forhånd med skolen om at man trenger bolig.


4. Ambassade intervju.

Når eleven har mottatt visa papirer fra skolen må eleven ta kontakt med den amerikanske ambassaden i hjemlandet sitt og avtale et intervju. Dette må gjøres via Internett sidene til ambassadene. Det er bestemte ting i tillegg til visa papirene fra skolen som skal være med til intervjuet. Scandinavian Pilots har alle detaljer på dette.

Om sommeren, og rundt Jul og Påske, kan det være mange ukers ventetid for å få et intervju. Man må derfor være ute i god tid. Andre tider på året er det 1-2 ukers ventetid - noen ganger bare et par dager.

Man vil normalt ikke få ut visa papirene fra ambassaden før det er kortere tid enn 3 måneder igjen til skolestart.

Her er adressene til de forskjellige amerikanske ambassadene i Skandinavia:5. Bestille flybilletter til Florida.

Elevene må selv bestille flybilletter til Florida gjennom et reisebyrå eller via internett. Et bra internett sted å bestille på er www.finn.no.

Internasjonale elever til Aviator ankommer som oftest Orlando International Airport (MCO). Man kan selvfølgelig ankomme via Miami, Fort Lauderdale eller West Palm Beach også. Fra Orlando til Fort Pierce er det en kjøretur på 1,5 - 2 timer.

Aviator sørger normalt for å hente alle internasjonale elever gratis på flyplassene i Orlando og West Palm Beach. Skal elever hentes i f eks Miami eller Fort Lauderdale koster det minst USD 250 pr elev. Det er heller ikke en selvfølgelighet at skolen kan hente elever i Miami eller Fort Lauderdale. Det anbefales derfor å ankomme enten Orlando eller West Palm Beach.

De fleste elever har avtale med leilighet på forhånd. Men det er mange som foretrekker å tilbringe første natten på et hotell slik at man kan ta livet helt med ro første kvelden/natten i Florida. Etter en lang flytur fra Europa har de fleste behov for å slappe av og slippe å tenke på så mye første døgnet.

Det vil normalt være en fordel å møte frem 7 - 10 dager før selve skolestart for å få ordnet med praktiske ting som leilighet, bankforbindelse, legetest, eventuelt bilkjøp, fingeravtrykk for TSA osv. Man bruker gjerne et par dager til å akklimatisere seg også.

F-1 visaet gir anledning til at man kan ankomme USA inntil 30 dager før visaet gjelder fra.