Skip to content

USA er som kjent privatbilens hjemland. Offentlig transport som f eks buss er lite utbygd i landet. Det vil være en fordel å ha egen bil under utdannelsen og tiden etterpå. En del elever går sammen om å kjøpe en brukt bil på deling, mens andre velger å ha sin egen. En god del elever klarer seg fint også uten bil og sitter i stedet på med kamerater når det trengs.

I tillegg til å bruke bil til og fra skolen og leiligheten hver dag, er det veldig mye å oppleve i Florida og USA for øvrig hvor man er nokså avhengig av å ha bil. I nærheten av skolene i Florida ligger f eks kjente steder som Disney World, Epcot Center, Sea World, Kennedy Space Center, Universal Studios, Daytona Speedway, for å nevne noen av de nærmeste attraksjonene.

En rimelig bra bruktbil får man fra USD 1 500 og oppover. Men det er også de som kjøper bil til rundt USD 5 000. Når man forlater USA kan man stort sett selge bilen videre for omtrent samme sum. Å forsikre en bil i USA er relativt dyrt i forhold til prisen man betaler for bilen. En normal forsikring ligger på rundt USD 100 pr måned.

En del elever velger å kjøpe seg motorsykkel i stedet for bil.

Pr januar 2020 er gjennomsnittsprisen for en US gallon bensin i USA ca USD 2,50 – eller ca USD 0,67 pr liter. I vestlige stater som California er prisen noe høyere.

Back To Top