Skip to content

Hillsboro Aero Academy er en av de største fly- og helikopterskolene i USA med over 100 luftfartøyer til skolebruk. Skolen holder til i staten Oregon i det nordvestlige hjørnet av USA og ble etablert allerede i 1980.

Hillsboro sin helikopterskole ble godkjent som en EASA skole i november 2020. Hillsboro er den eneste helikopterskolen i USA som kan tilby EASA utdanning og F-1 visa.

Hillsboro sin flyskole ble godkjent som en EASA flyskole i august 2023. Uten koronapandemien så ville skolen vært en EASA godkjent flyskole allerede tidlig i 2021.

Skolen har 3 baser i Oregon. Alle basene i Oregon ligger i noenlunde nærhet av hverandre.

De 3 basene i Oregon er Troutdale Campus – hvor all helikopterutdanning foregår, Hillsboro Campus og Redmond Campus.

Troutdale og Hillsboro ligger på hver sin side av byen Portland som er største by i Oregon, mens Redmond ligger noe lenger mot sør.

I 2019 bestemte Hillsboro seg for å etablere en egen helikopterdel av skolen som har fått navnet Hillsboro Heli Academy.

I desember 2021 inngikk Hillsboro en utdanningsavtale kalt «OffshoreTrack Program» med Norges største helikopterselskap – Bristow Norway. Det forventes at flere selskaper vil følge etter i denne avtalen i løpet av 2022. Utdanningen fører frem til et garantert jobbintervju med Bristow Norway når elevene har oppnådd minst 800 flytimer.

Hillsboro har også en avtale med tyske ADAC Luftrettung om utdanning av helikopterpiloter for dem. Avtalen er først og fremst for tysktalende elever og garanterer dem et jobbintervju når de har oppnådd 1 000 flytimer og har de rette sertifikatene.

Portland er en by på størrelse med Oslo, men tar man med området rundt bor det rundt 2 millioner mennesker i området.

Hillsboro er en av meget få fly- og helikopterskoler i USA som har F-1 visa status. Dette gjør at skolen er meget populær å utdanne seg ved for mange elever fra forskjellige deler av verden. Skolen har også utdannet en god del skandinaver opp gjennom årene.

Ved hjelp av F-1 visa fra Hillsboro kan elever bli værende i USA i 23,5 måneder – altså nesten 2 år – etter ferdig utdanning og jobbe som helikopterpiloter.

Helikopterparken ved Hillsboro består av Robinson R-22 og R-44 helikoptre. Dette er også de mest vanlige skolehelikoptrene verden over.

Området rundt Portland består av skog, fjell og daler og kan ligne en god del på norsk og svensk landskap. Dette gjør at elevene får fly i områder som ligner norsk/svensk terreng og følgelig får god erfaring med å fly i et variert terreng. Høyeste fjell i området er Mount Hood med sine 3429 meter – hvilket er mye høyere enn høyeste fjell i Norge/Nord-Europa som er Galdhøpiggen med sine 2469 meter.

I Oregon er det også vinterforhold som elevene får god trening i å mestre.

Back To Top