skip to Main Content

Hillsboro Aero Academy er en av de største fly- og helikopterskolene i USA med over 100 luftfartøyer til skolebruk. Skolen holder til i staten Oregon i det nordvestlige hjørnet av USA og ble etablert allerede i 1980.

Hillsboro sin helikopterskole ble godkjent som en EASA skole i november 2020. Hillsboro er den eneste helikopterskolen i USA som kan tilby EASA utdanning og F-1 visa.

Hillsboro forventer å bli en godkjent EASA flyskole i første halvdel av 2021.

Skolen har 3 baser i Oregon. Alle basene i Oregon ligger i noenlunde nærhet av hverandre.

De 3 basene i Oregon er Troutdale Campus – hvor all helikopterutdanning foregår, Hillsboro Campus og Redmond Campus.

Troutdale og Hillsboro ligger på hver sin side av byen Portland som er største by i Oregon, mens Redmond ligger noe lenger mot sør.

I 2019 bestemte Hillsboro seg for å etablere en egen helikopterdel av skolen som har fått navnet Hillsboro Heli Academy.

Hillsboro inngikk i 2020 av avtale med tyske ADAC Luftrettung om utdanning av helikopterpiloter for dem. Avtalen er først og fremst for tysktalende elever og garanterer dem et jobbintervju når de har oppnådd 1 000 flytimer og har de rette sertifikatene.

Portland er en by på størrelse med Oslo, men tar man med området rundt bor det rundt 2 millioner mennesker i området.

Hillsboro er en av meget få fly- og helikopterskoler i USA som har F-1 visa status. Dette gjør at skolen er meget populær å utdanne seg ved for mange elever fra forskjellige deler av verden. Skolen har også utdannet en god del skandinaver opp gjennom årene.

Ved hjelp av F-1 visa fra Hillsboro kan elever bli værende i USA i 2 år etter ferdig utdanning og jobbe som helikopterpiloter.

Helikopterparken ved Hillsboro består av Robinson R-22 og R-44 helikoptre. Dette er også de mest vanlige skolehelikoptrene verden over.

Området rundt Portland består av skog, fjell og daler og kan ligne en god del på norsk og svensk landskap. Dette gjør at elevene får fly i områder som ligner norsk/svensk terreng og følgelig får god erfaring med å fly i et variert terreng. Høyeste fjell i området er f eks Mount Hood med sine 3429 meter – hvilket er mye høyere enn høyeste fjell i Norge som er Galdhøpiggen med sine 2469 meter.

I Oregon er det også vinterforhold som elevene får god trening i å mestre.

Back To Top