Skip to content

European Flight Training (EFT) ble etablert i 1999 i Florida, USA og var opprinnelig en engelsk eid flyskole. Skolen inngikk et nært samarbeid med Aviator Academy/College og ble senere oppkjøpt av Aviator og er nå et 100% datterselskap av Aviator.

Skolen holder til på flyplassen St Lucie International Airport i byen Fort Pierce på Atlanterhavssiden av Florida. Det bor ca 40 000 innbyggere i Fort Pierce. Byen er ca 2 timers kjøring fra Miami/Fort Lauderdale i sør og ca 1,5 times kjøring fra Orlando i nord.

EFT er en godkjent engelsk/europeisk EASA flyskole (EASA ATO 0008) og tilbyr utdannelse til EASA sertifikater så vel som kombinert EASA/FAA utdannelse. EFT er således en av svært få flyskoler i USA som tilbyr EASA utdannelse.

EFT/Aviator er blant de veldig få flyskoler i USA som er godkjent for utstedelse av F-1 visa til sine elever. Dette medfører bl a at elever kan bli i USA og jobbe etter ferdig utdanning i 18 måneder.

Skolen deler lokaler og skolefly med Aviator.

EFT og Aviator disponerer en flyflåte på ca 50 fly. Disse består av ca 35 en-motors fly av typene Piper PA28 og Cessna C-172, og ca 15 to-motors fly av typen Beechcraft BE-76.

Sammen med Aviator disponerer skolen ca 400 plasser med forlegning til elever «on campus» og i nabobyen Vero Beach.

EFT har 3 hovedprogram/utdannelser :

1. Airline Pilot Program – Internship.
2. Airline Pilot Program – EASA Fast Track.
3. EASA enkelt kurs.

Airline Pilot Program – Internship – er en kombinert EASA/FAA utdannelse over ca 2,5 år og inkluderer 1,5 år som instruktør ved EFT/Aviator ved hjelp av F-1 visa.

Airline Pilot Program – EASA Fast Track – er i hovedsak en utdannelse som fører frem til utdannelse som trafikkflyger med EASA sertifikater. Utdannelsen foregår ved hjelp av M-1 visa.

EASA enkelt kurs – består av modulære kurs til forskjellige EASA enkelt sertifikater som f eks PPL, CPL og instruktør (FI). Utdannelsen foregår ved hjelp av M-1 visa.

Elever med FAA sertifikater kan også «konvertere», eller kreditere som det egentlig heter, sine FAA sertifikater til EASA sertifikater ved EFT.

Massevis av info finnes også på EFT sin egen hjemmeside her : www.flyeft.com

Back To Top