Skip to content

Aviator er en middels stor amerikansk flyskole. I tillegg til å være en vanlig flyskole ble skolen i 2009 også godkjent som et College innen luftfart.

Formelt sett heter skolen egentlig Ari Ben Aviator. Collegedelen av skolen går under navnet Aviator College of Aeronautical Science and Technology, mens man i mer dagligtale bruker navnet Aviator Flight Training Academy om selve flyskolen. Ari Ben Aviator ble grunnlagt i Texas i 1982 og er således en gammel, veldrevet skole.

Aviator holder til på flyplassen St Lucie International Airport i byen Fort Pierce i Florida, USA. Det bor ca 40 000 innbyggere i Fort Pierce. Byen er ca 2 timers kjøring fra Miami/Fort Lauderdale i sør og ca 1,5 times kjøring fra Orlando i nord.

Aviator har også en base på flyplassen i Kissimmee like i utkanten av Orlando City i Florida. Her har Aviator en skoledel som utdanner fremtidens flymekanikere.

Skolen har ca 50 fly. 14-15 av disse flyene er multi-engine fly av typen Beechcraft BE-76 Duchess. Flertallet av single-engine flyene er av typen Cessna 172 Skyhawk og Piper Warrior III PA-28.

Skolen sitt skolebygg og hangar består av ca 4 000 kvadratmeter. I tillegg kommer et stort leilighetskompleks ved siden av skolebygget. Aviator er en av meget få skoler som har eget leilighetskompleks «on campus».

Aviator er 1 av kun 9 fly- og/eller helikopterskoler i USA som har F-1 visa og M-1 visa status

Det er elever og instruktører ved skolen fra en lang rekke land.

Aviator er også 100% eier av flyskolen European Flight Training (EFT). EFT er en engelsk godkjent flyskole og kan således utdanne piloter til EASA sertifikater. EFT holder til i Aviator sine lokaler i Fort Pierce og bruker Aviator sine fly. EFT tilbyr i samarbeid med Aviator rene EASA utdannelser og kombinerte EASA/FAA utdannelser.

Aviator er en av meget få flyskoler i verden som satser stort på å utdanne piloter ved hjelp av multi-engine fly. Skolen sitt hovedprogram bestod tidligere av 200 flytimer i multi-engine fly, men dette er nå en god del redusert for å tilpasse prisen. Man kan imidlertid legge inn så mange timer i multi-engine man selv ønsker uten at prisen dermed blir veldig mye høyere. Prisen på utdannelsen er stort sett den samme som andre flyskoler har på utdannelse i single-engine fly.

Skolen drives som en form for lavpris skole som gjør det mulig å holde prisene på utdannelsen nede.

Skolens elever får også muligheten av å kunne fly på kryss og tvers i hele USA under den delen av utdannelsen som er «cross country flights». Det kan være en flott måte å se store deler av USA på.

I utgangspunktet er all flyging ved Aviator flyging i fly – ingenting i simulator.

I tillegg til at elevene får massevis av flyging på multi-engine får også instruktørene det samme. For skandinaviske elever på F-1 visa er det normalt at man får jobb etter endt utdannelse ved skolen som instruktør. I normale tider flyr en gjennomsnittlig instruktør ved skolen rundt 80 – 100 flytimer i måneden. Rundt 50% av disse er i multi-engine.

En instruktør med 2/3-års F-1 visa kan derfor i mange tilfeller ha rundt1 500 flytimer etter 2 år ved skolen, hvorav nærmere halvparten kan være i multi-engine.

For skandinaviske elever er det først og fremst skolen sitt FAA Commercial Pilot Program m/instruktørutdannelse som er den mest interessant utdanningen. Dette er en ”normal” trafikkflygerutdannelse med etterfølgende tid som instruktør ved skolen. Den fungerer som følger :

FAA Commercial Pilot Program m/instruktørutdannelse :

– 12 måneder utdannelse.
– 6 måneder som intern instruktør.
– 12 måneder som «vanlig» instruktør.
– til sammen ca 30 måneder – ca 2,5 år.

I utgangspunktet blir alle elever med F-1 visa ansatt som instruktører på egen skole. Hvis det ikke er jobb å få på egen skole kan man søke jobb som instruktør ved en hvilken som helst annen flyskole i USA.

Aviator overtok vinteren 2009 store moderne lokaler etter en annen tidligere stor flyskole – PanAm Flight Academy. Dette inkluderer også en stor flysimulator av typen CRJ 200.

Med de nye lokalene følger også en rekke leiligheter. Alle disse inngår i det nye skolekomplekset slik at man faktisk bor på skolen sitt område på flyplassen. «On campus» som det heter på amerikansk. Her er også både svømmebasseng, tennisbane og annet. Til sammen kan skolen huse ca 400 elever i egne leiligheter.

Skolen har også egne leiligheter og hus som den eier i Vero Beach som er nabobyen til Fort Pierce.

Byen Fort Pierce er en litt kjedelig og stille by hvor det ikke skjer så veldig mye. Dette er til fordel for elevene som da kan konsentrere seg fullt og helt om utdannelsen. Så kan man i stedet ta en tur til f eks DisneyWorld i Orlando i en helg i ny og ne eller til Miami hvis man vil oppleve litt mer av nattelivet i USA.

Skolen har et eget opplegg for å ta i mot besøkende potensielle elever. Man blir hentet på ankommende flyplass og tatt med til skolen. På skolen vil man bli tatt med på en lunch eller middag. Man får også sitte på en tur i baksetet i fly med en instruktør og elev som skal fly dual. Skolen bekoster også en natt på hotell i Fort Pierce.

Skolens hjemmeside finner man her : www.aviator.edu/

Back To Top