Skip to content

Etter 1,5 år med flyselskaper på sparebluss begynner endelig det ene flyselskapet etter det andre å sette flyene sine i drift igjen. Også i Skandinavia. Endelig har også flyselskapene begynt å ansette nye trafikkflygere. Da flyselskapene måtte redusere driften ble mange trafikkflygere oppsagt. Mange av disse har i mellomtiden skaffet seg andre typer jobber, mange piloter er også blitt pensjonert og mange er blitt førtidspensjonert. Dette til sammen gjør at flyselskapene nå trenger mange nye piloter i årene fremover.

2022 kan være en meget god tid å starte en trafikkflyger utdannelse. Normalt bruker de fleste 15 – 18 måneder på utdannelsen. For de som velger utdannelse i USA venter deretter en jobbeperiode på 1 – 2 år i USA hvor de skaffer seg godt med flytimer. Deretter kommer man hjem med +/- 1 500 flytimer og tilfredsstiller timekravet for ansettelse som First Officer i de fleste flyselskaper.

Nedenfor følger lenker til flere artikler om behovet for nye trafikkflygere i årene fremover.

www.theguardian.com/business/2021/jul/12/ryanair-to-recruit-2000-pilots-over-next-three-years-after-planes-order

www.travelweekly.com/Travel-News/Airline-News/Airlines-facing-a-new-pilot-shortage-as-planes-but-not-personnel-return

www.fool.com/investing/2021/06/27/a-massive-pilot-shortage-is-coming-what-it-means-f/

www.business-standard.com/article/international/aviation-industry-faces-yet-more-trouble-this-time-it-s-shortage-of-pilots-121092100540_1.html

uk.newschant.com/politics/airlines-could-be-grounded-by-pilot-shortage-after-hundreds-retire-or-change-jobs/

www.theportugalnews.com/news/2021-08-04/europe-will-have-a-shortage-of-2300-pilots-by-2023/61505

Back To Top